Toolbar

L'equip


equip2-tallat

 

mariadelafuente retallat

 

 

  Maria de la Fuente Vázquez: vaig néixer l'any 1975 a Barcelona, tot i que els meus origens són asturians. Sóc experta en teoria política feminista i consultora sobre polítiques d'igualtat. Sóc llicenciada en filosofia a la UB i doctora en Ciència Política per la UAB i he treballat, i encara col·laboro, amb l'Institut de Ciències Polítiques i Socials (UAB). He dirigit la Revista Nous Horitzons i, quan era jove, la revista Jovent. També vaig ser presidenta de Dones amb Iniciativa i membre de l'executiva d'ICV. Sóc una convençuda de l'acció col·lectiva com a motor de canvi social i com a experiència personal i ètica. Sóc la presidenta d'IQ i dirigeixo l'Observatori IQ.

helenacastella-retallat

 

 

  Helena Castellà Duran: mig hostalriquenca i mig barcelonina, sóc llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració. Tinc un màster en Polítiques Socials, Treball i Benestar amb l'especialitat de gènere i treball. He treballat a l'IDHC, la Fundació Surt, Òmnium Cultural i l'ANC. Actualment sóc assessora de polítiques públiques al Parlament Europeu. La lluita pels drets de les dones i per visualitzar les desigualtats que patim és una de les meves metes i per això poso el meu gra de sorra a iQ. 

 martacels  Marta Cels Casellas: sóc llicenciada en geografia per la UAB i postgraduada en desenvolupament internacional per la Fundació Politècnica de Catalunya. He treballat 7 anys d'assessora tècnica a la Generalitat de Catalunya i abans havia estat 12 anys treballant a la Federació de Municipis de Catalunya. Vull una societat on homes i dones siguin iguals en dignitat i en dretsi per això estic a iQ.
laia2 Laia Mojica: Doctora europea en Terrotori, Patrimoni i Paisatge. Magíster en gestió i valoracions urbanes i immobiliàries. Especialista en economia urbana. Treballo a la consultoria Solucions Geogràfiques. Anteriorment, he treballat com a investigadora a la Universitat de Lleida, consultora tècnica dels Plans de Desenvolupament Rural, tècnica estadística i cartògrafa.
mireiaduran-tallat  Mireia Duran Brugada: sóc llicenciada en Sociologia i sóc feminista; per això, en acabar la carrera vaig cursar la diplomatura de postgrau en Gènere i Igualtat, a partir de la qual vaig conèixer la feina que fa l'Observatoi iQ i m'hi vaig voler sumar. He treballat per la Fundació Pi i Sunyer i en projectes de diagnosis d'igualtat de gènere per la Universitat Pompeu Fabra o la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya. Actualment faig de tècnica d'iQ, assumint tasques molt diverses. 
mariafreixanet-tallat  Maria Freixanet Mateo: vaig néixer el 1984 a El Mascou. Sóc llicenciada en Ciències Polítiques i especialitzada en polítiques públiques i socials per la Universitat Pompeu Fabra. Treballo fent recerca i divulgació en matèria social i de gènere; Primer a l'Observatori Social d'Espanya i després i fins a dia d'avui a l'Institut de Ciències Polítiques i Socials i també per a l'Associació iQ.
laiaramos  Laia Ramos Segura: Mirant enrere, m'adono del temps que fa que em vaig llicenciar en sociologia a la UAB...   D'alguna manera, podria dir que els fils que vaig començar a tibar mentre estudiava, van canviar la meva vida: els estudis de gènere i la teoria feminista van fer-me adonar que moltes de les coses que em passaven en la meva vida diària no eren una qüestió purament personal, sinó que es fonamentaven en unes estructures culturament construïdes i socialment excloents que entre uns i altres anàvem perpetuant. A partir d'aleshores, aquesta mirada forma ja part de mi i impregna tot el que dic, tot el que faig i tot el que sento.

Mònica Morros Serra: Vaig néixer a Igualada. Sóc politòloga per la Universitat Pompeu Fabra. Treballo a la Fundació Josep Irla i a ERC en temes d'igualtat. A més, sóc responsable de comunicació de l'entitat Sobirania i Justícia i formo part del grup de debat Nettalking. Pel que fa al meu activisme, assumeixo diverses responsabilitats en matèria de drets socials i dones a ERC i les JERC. Sóc profundament feminista i m'agrada treballar per una societat més justa i igualitària, per aquest motiu participo a iQ en la seva tasca de divulgació.   

 

L'equip de disseny gràfic:

cori-tallat  Cori Comajuncosa: Vaig estudiar Arts Gràfiques i Disseny Gràfic a BCN. Després de viure i treballar en diferents països: Bèlgica (Kan Design), Itàlia (Orange021) i Austràlia (Jam Factory), vaig tornar a la ciutat comtal i per continuar el meu creixement professional a l'agència Whads. Actualment treballo com a creativa gràfica desenvolupant projectes web, gràfics, il·lustracions i concepció d'espais museogràfics (www.ccdesign.org). També estic estudiant Humanitats per completar la meva formació en "Gestió Cultural" realitzada a la Universitat Blanquerna i "Direcció d'espais expositius" a UPF Elisava.
monika-tallat  Mònica Francisco Piqué: Llicenciada en Psicologia, duc 20 anys de vida professional dedicada al disseny gràfic i la comunicació en el sector salut. Passant per agències com Saatchi&Saatchi Health, Ogilvy Health fins a generar projectes propis com Santa Rita o aQuatinta. Interessada en els moviments que promouen accions per a l'equitat de gèneres, conèixer iQ m'ha permès poder passar a l'acció amb allò que sé fer millor.
mariavillanueva-tallat  Maria Villanueva Yus: Soy diseñadora gráfica, y de Zaragoza, pero los 11 años que llevo en Barcelona me han convertido en 100% maña y 50% catalana. Siempre me ha apasionado la comunicación, aunque me costó decidirme. Ante la duda, decidí probarlo (casi) todo: soy técnica superior en Realización de Audiovisuales y Espectáculos, licenciada en Publicidad y RRPP por la UAB, tengo un máster de Creatividad en Complot... pero finalmente elegí el diseño gráfico como profesión. Y no me equivoqué.
albert Albert Ybáñez Pérez: Amb vocació d'artista i un passat científic, em vaig formar més endavant en el camp de Disseny i Producció Gràfica. Després de diversos anys al sector, actualment desenvolupo projectes de pàgines web, estàtiques o autogestionables, tendes i altres menesters del món online sense deixar en cap moment la il·lustració i el món gràfic en general (www.mstudi.es).

 

L'assessorament estadístic:

Julicarrere2  Juli Carrere Balcells: Sóc analista i assessor social especialitzat en el tractament estadístic de grans bases de dades, on he adquirit expertesa en el camp professional, entre d'altres, coordinant l'Àrea de Dades del Panel de Desigualtats de la Fundació Jaume Bofill. Professionalment, el meu interès és crític en l'àmbit d'estudi de la igualtat d'oportunitats educatives, la transició al mercat de treball, les relacions de gènere i de manera transversal la metodologia quantitativa.

 

I han passat per l'equip IQ l'Anna Caballero (a qui devem la major part de les fotografies de l'equip), la Núria Foj, la Marta Martínez, l'Emma Rué, l'Elisabet Puigdollers, la Judit Permanyer i la Mireia Díaz.


Agraïm la col·laboració de:

Montse Aguilera, Astrid Ajenjo, Alba Alonso, Lucía Artazcoz, Marta Buch, Sílvia Casola, Carmen Catalán, Mercè Claramunt, Dolors Comas, Marta Cruells, Eva Cruells, Marta Corcoy, Carme Freixa, Alba Garcia, Maria Giménez, Ricard Gomà, Sònia Gómez, Josep A. Guimerà, Roser Homs, Lluïsa Jiménez, Carmen López, Marta Luque, Elena Martín, Lucia Medina, Sara Moreno, Sònia Parella, Guillem Peiró, Maribel Pleguezuelos, Daniel Polo, Diana Riba, Marta Selva, Anna Solà, Teresa Torns, Núria Tuset, Joan Vea, Núria Vergés.

 

 

 

 

dades de contacte

Barcelona  652 45 03 46 info@iquotidiana.org

facebook twitter youtube flickr  rss

disseny gràfic

aquatinta logo